chevron-down chevron-right chevron-left chevron-down search lock sign-out sphere facebook-official facebook facebook-square linkedin linkedin-square linkedin2 google-plus-square twitter-square envelope envelope-o close quote-left download3 instagram

Functional fitness

Vårt mest CrossFit-inspirerande pass där vi presenterar ett nytt upplägg varje dag, och som kommer utveckla dig på de flesta tänkbara sätt.
Vi lär oss hantera skivstång, kettlebells, hantlar och flera andra redskap samtidigt som vi bygger styrka. Vi lär oss övningar med kroppsvikt och utvecklar vår balans och koordination.
Addera en portion hjärt- och lungkapacitet så kan vi summera det till att vi utvecklar det mesta hos dig som atlet, oavsett om du vill kompensera kontorstimmar eller bli svensk mästare på 100m.

Alla som tränar hos oss är på olika fysisk nivå, från nybörjare till erfaren. För att alla ska kunna gå på ett pass och få ut så mycket som möjligt av träningen använder delar vi in passen i olika nivåer.

Nivå 1 – Enklare övningsvarianter och lättare belastning. Perfekt för dig som nyligen påbörjat din träningsresa, testar ett pass hos oss eller av andra anledningar vill hålla nere svårighetsgraden

Nivå 2 – Medelsvåra övningsvarianter och varierande belastning från lätt till tungt. Här får du visa att du lärt dig flera färdigheter (som skivstångsteknik och arbeta i riggen) samtidigt som du fortsätter utvecklingsresan för att bli stark, uthållig och finslipa tekniken för de allra mest krävande momenten.

Nivå 3 – Här kan det vara både tungt, snabbt och svårt. PRECIS vad du behöver om du har tränat dig till den här nivån. Om du är redo så hjälper vi dig hela vägen hit, men var beredd på att få investera tid och få många nya träningskompisar längst vägen.

Vad innebär den här träningen i praktiken?

Funktionell fitness som det heter på svenska är förbundsnivån av det som i folkmun har kallats Crossfit, men som nu fäster sitt eget namn allteftersom det växer med både SM, VM och förhoppning om OS. Det består av 6 olika kategorier för att skapa en sån bra helhet som möjligt – Endurance, Strength, Mixed modal, Skills, Bodyweight och Power. Vi paketerar ihop det för att du och jag ska få varierande och utvecklande träning som gör oss mer vältränade i dessa kategorier (=på alla sätt).

Varje dag har ett nytt passupplägg. Inga fler uttjatade koreografier som stagnerar träningen, utan vi ger kroppen en ständig variation som hela tiden håller oss i utveckling. Vi arbetar relativt ofta i högre intensitet under någon del av passet, en tillfällig stund av sammanbitenhet för att få fantastiska resultat! Men hur intensivt det blir i slutändan är det du som väljer.

Passuppläggen ser ofta ut som följande:
Gemensam uppvärmning
Coachen går igenom passet, ser till att alla har rätt utrustning och tekniskt utförande
Styrke- eller teknikdel
Konditionsdel, antingen intervallform eller lite längre (7-25 min).
Avslutning och valfri fortsättning eller nedvarvning

Så oavsett om du hänger på gymmet och lyfter vikter, lägger cykelmil till din Strava eller känner dig helt otränad så finns vi här för att ta dig till nästa nivå. Och det är superenkelt att komma igång! Antingen bokar du ett kostnadsfritt prova på-pass så tar coachen hand om dig, eller bokar du ett Start up-samtal här nedan så kontaktar vi dig och berättar mer om hur din hälso- och träningssatsning kan se ut.

Boka Start up-samtal

    Vilka mötestider är möjliga för dig? Kryssa gärna i flera.
  • Till exempel om mötestid eller målsättning.

Mer info om Start Up hittar du här.