chevron-down chevron-right chevron-left chevron-down search lock sign-out sphere facebook-official facebook facebook-square linkedin linkedin-square linkedin2 google-plus-square twitter-square envelope envelope-o close quote-left download3 instagram

Sommarlyftet

Högklassig träning levererad direkt till ditt vardagsrum eller trädgård där det enda du behöver är sånt som du redan äger. Visst låter det bra?

Om du vill öka din motståndskraft, tappa vikt eller bli vältränad så har vi skapat konceptet du behöver i sommar!
Med start på måndag den 1 juni kommer vi leverera träningspass varje dag (utom söndagar) hela vägen fram till 30 augusti. Varje pass finns uppdelat i olika nivåer för optimal träningsbelastning och kan utföras med enkla saker som finns runt dig.

Rätt nivå

Det är viktigt för oss att du får ut mycket av träningen samtidigt som det ska vara lagom stimulans så du utmanas men ändå klarar av att genomföra det. Därför presenterar vi varje träningspass i 6 olika nivåer i färgerna
VIT – GUL – ORANGE – BLÅ – LILA – BRUN
som gör att du väljer en nivå och kan byta över tid om du vill ha mer eller mindre utmaning.
VIT är den kategorin som har lägst belastning och intensitet, vilket har som förkunskapsrekommendationer att du ska kunna promenera 200m utan att stanna och kunna resa dig från en stol utan armkraft fem gånger i en följd.
GUL – ORANGE – BLÅ har stigande svårighetsgrad och det är också här vi förväntar oss flest utövare. För att vara en bra matchning mot den blåa nivån så har du lite träning i bagaget och är van att hantera kroppen i olika övningar. Det kanske är i den här kategorin du tränar mot periodens slut.
LILA – BRUN är riktiga utmaningar. Den här nivån kan få de allra mest vältränade att kämpa rejält då det har flera avancerade moment och hög intensitet, exempelvis enbensböj, handstående och gymnastiska core-övningar.

Finns det anledning att hoppa upp i svårighetsgrad direkt?
Om du kan hantera det så självklart! Men ha inte för bråttom, nivån som är rätt för dig är skapad så att du ska få ut maximal effekt med minimal risk för skador och överbelastningar. Ett exempel är att en ny utövare med en periods inaktivitet inför träningsstarten har fiktivt talat muskler med en kapacitet som klarar 10 knäböj utan att någon anpassning behöver eller kommer ske. Med anpassning menar vi att muskeln blir större och starkare. Samma muskler har optimal utveckling av 50 knäböj (fortfarande bara exemplifierat) då belastningen är tillräckligt hög för att den ska vilja bli starkare för att klara de nya kraven du ställer på kroppen.
Precis här vill vi vara!
Vad händer om jag kör 150 knäböj, är inte det bättre då?
Nej, dina muskler kommer då kräva alldeles för lång återhämtning och kännas slitna så att du tappar det höga träningsresultat som skulle komma av nästa pass. Dessutom är det skönt med lagom träningsvärk, inte aj-jag-kan-inte-sätta-mig-på-toaletten typ av träningsvärk.
Så rätt belastning = Optimalt resultat

Vad den belastningen är hittar du dig fram till efter några dagar, och tills dess rekommenderar vi att starta lite lägre och avancera under sommaren.

Ständig variation

För att varken du eller dina muskler ska tröttna så kommer vi skapa olika pass till varje dag. Med sex pass per vecka under 3 månader innebär det att du kommer få 78 unika träningspass att kunna genomföra under sommaren. Till varje pass följer en kort video med genomgång av dagens upplägg och hur övningarna ska utföras. Det här materialet är ditt att använda för träningsinspiration även efter sommarens slut!

Effektiv träningsmetod

Träningen som du genomför är en mix av styrka, kondition och rörlighet. Vi väljer att kombinera dessa för att få så mycket positiva effekter som möjligt.
Träningspassen är mellan 30-45 minuter långa inklusive uppvärmning. Ofta finns det extraövningar för dig som har mer tid och som kan utföras efteråt, men är du på språng så vet du att du kan vara klar under en lunchrast. Tidseffektivt och med otroliga resultat!

Ingen träningsutrustning behövs

En del av passen behöver ingenting annat än din kroppsvikt och några andra går utmärkt att köra med endast det du har tillgång till. Det kan vara armhävningar mot ett bord/stol/vägg eller lyft med enkla tyngder som vattenflaskor eller en ryggsäck. Om du besitter träningsredskap av någon sort så kommer du såklart kunna använda dig av det.

Din egen bank av träningspass

Under sommaren rekommenderar vi dig att du tränar 3 pass per vecka. Om du är van träning kan du välja att öka antalet till 4 eller möjligen 5, men vi avråder från att köra upplägget varje dag då det lätt skapar för lite återhämtning mellan träningspassen. Återigen, mer är inte alltid bättre och vi vill hitta den bästa nivån för förbättring och för att det ska utvecklas till något roligt och hållbart.
Alla övriga pass lägger du till en gedigen träningsbank som du kan köra både hemma och på resande fot närhelst det passar dig.

Priser

Detta är såklart ingen tävling mot någon annan, men för att göra utmaningen än mer rolig så kommer vi att lägga in en chans till belöning för alla som klarar av att genomföra 3 pass per vecka under minst 10 av dessa veckor (av totalt 13). Alla som har uppnått det efter periodens slut är med i utlottningen av ett presentkort i sportbutik, kosttillskottspaket och individuellt kostschema (värde 1800:-)

Framgångsgrupp

Alla deltagare i Sommarlyftet kommer samlas i ett forum på Facebook där vi lägger upp bild, film och text på vår framgång och där coacher kan svara på frågor och fylla på motivationsförrådet. Gemenskapen är en viktig faktor och tillsammans blir vi ännu starkare!


Det är minst sagt dags att knäppa viruset på näsan och stärka upp vårt immunförsvar för att tackla framtida utmaningar med en vältrimmad och strålande hälsa.

Allt detta ingår

Är detta en utmaning i din smak?
Vill du träna Corona-säkert i sommar och stärka både hälsa och motståndskraft?
Tveka inte. Kör! Det kommer bli ditt bästa beslut.

Kostnaden för Sommarlyftet är 199:- per månad och rullar i 3 månader. Eller mer specificerat, ca 8:- per träningspass (kanske den billigaste hälsoinvesteringen på länge).
Registreringen sker via formuläret här nedan och tar inte mer än några minuter.
All betalning hanteras av Payex och dragning av den första månaden (juni) sker direkt vid registrering. Efterföljande månadsdragningar sker 30 juni respektive 31 juli, och träningsperioden avslutas därefter automatiskt den sista augusti utan att du behöver vidta några åtgärder.
Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR och kommer inte användas eller spridas till någon annan part.

Att betala månadsvis ger dig maximal frihet. Skulle du mot förmodan inte vara nöjd så kan du välja att avsluta i förtid om det sker innan nästa dragning genomförs. Det är då också möjligt att hoppa på utmaningen även om du råkade missa starten.

Om du har Epassi så går det också utmärkt att använda ditt friskvårdsbidrag till detta! Maila oss så löser vi det.

Kort efter din registrering får du ett bekräftelsemail till din e-post. Där finns mer information om vår framgångsgrupp och hur du går med i den. Dessutom väntar ett schyst erbjudande om du vill ha med dig en träningskompis!

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta oss