chevron-down chevron-right chevron-left chevron-down search lock sign-out sphere facebook-official facebook facebook-square linkedin linkedin-square linkedin2 google-plus-square twitter-square envelope envelope-o close quote-left download3 instagram

Den 20 maj är Skaraborg Box Battle tillbaka för den fjärde upplagan!
En lagtävling för att låta oss utmanas, men också ha roligt och dela gemenskapen med andra boxar runt om i Skaraborg.

Format
Dagen bjuder på 3 workouts som testar flera olika färdigheter, däribland styrka, uthållighet och pulskapacitet. Och såklart, en och annan teknisk övning. De lagen som ligger bäst till kommer få göra upp i en final (event 4). Preliminär tid är mellan 9:00-16:00, men heatlistor och mer exakta tider skickas ut innan tävlingsdagen.

Formatet är i lag om 2 personer.
Mixa laget som önskat, dvs
– Herr/Herr
– Herr/Dam
– Dam/Dam.

Det finns två olika nivåer att anmäla sig till.
Intermediate – För dig som är bekväm med de flesta övningar (bortsett från de tuffaste gymnastiska momenten och tyngsta vikterna).
Scaled – Lättare varianter av övningar och lättare vikter. För alla som håller på med träningsformen och kan grunderna i hur övningarna utförs.
Kravprofiler för båda finns längre ned på sidan

Kostnad per lag är 700kr och anmälan sker genom att en av er fyller i formuläret längst ned på sidan. Där anger du också vilken box du tillhör, vilket också kommer vara den träningsanläggning som får med sig vandringspokalerna till nästa upplaga. Vinnarlagen i varje nivå får också sina namn förevigade på pokalen.
Max 20 lag per klass.

Praktisk info
Tävlingen äger rum på Energilyftet i Tibro (Järnvägsgatan 12). Det finns gott om parkeringsplatser i anslutning till lokalen.
Vi huserar i en lokal som har 200kvm passyta(tävlingsgolv), 100kvm uppvärmningsyta (Open gym), 60kvm atletyta för förvaring av saker + en lounge med köksdel, soffa och bord. Vi har även en stor utomhusdel som kommer kunna användas för både uppvärmning och tävlingsevent.
Hint: Ett av eventen kan komma att köras på annan plats i Tibro…

Omklädningsrum och dusch finns, men för förvaring av saker rekommenderas atletytan. Vi har 5 toaletter att tillgå utspridda i lokalen. Mikrovågsugn och kylskåp finns i lounge-delen. För mat finns också en thairestaurang 500m bort och fler matställen inne i centrum (+ livsmedelsbutiker) cirka 2km bort.

Domare / Funktionärer
För att göra tävlingen möjlig behöver vi som alltid eldsjälar i form av domare och funktionärer. Bortsett från att du får vara del av ett härligt gäng och se alla duktiga atleter så bjuder vi också på lunch, snacks och en t-shirt. Klicka här för att komma till anmälningsformuläret.

Kravspecifikation Intermediate (Båda atleterna i laget)

För Level Method-atleter är huvudinriktning lila färg och uppåt. Om du har tävlat i CrossFit Open så kan nivån jämföras med deras RX-nivå. Här hanterar du de vanliga övningarna som toes to bars, double unders, pull-ups, kettlebells- och hantelövningar, olympiska lyft och liknande. Svårighetsgraden kan öka succesivt under ett event och peaka i finalen.

Riktvärden att kunna hantera i workouts:

Hantel 22,5/15 kg
Kettlebell 32/24 kg
Clean and Jerk 70/50 kg
Snatch 50/35 kg

Det kommer inte förekomma ring muscle-ups, strict handstand push-ups eller legless ropeclimbs

Kravspecifikation Scaled, (Båda atleterna i laget)

För Level Method-atleter är huvudinriktning orange färg men passar även dig i övre gul och nedre delen av blå. Om du har tävlat i CrossFit Open så kommer det ligga i nivå med scaled. Här hanterar du enklare varianter av de vanliga övningarna, exempelvis hängande benlyft, push-ups mot låda, box step-ups, clean and jerk, jumping pull-ups och hopprep. Precis som Intermediate-klassen kan nivån stegras en del under ett event och ha ett något svårare finalevent.

Riktvärden att kunna hantera i workouts:

Hantel 15/10 kg
Kettlebell 20/12 kg
Clean and Jerk 50/35 kg
Marklyft 90/65 kg