chevron-down chevron-right chevron-left chevron-down search lock sign-out sphere facebook-official facebook facebook-square linkedin linkedin-square linkedin2 google-plus-square twitter-square envelope envelope-o close quote-left download3 instagram

EnergiLyftet Champion!

Nytt år på ingående och nu är det dags att sprida massor av träningsglädje och inspiration. Januari brukar föra med sig lite extra hälsotänk och det är en väldigt bra möjlighet till nystart.
Var med i kampen och bli Champion!

Vad innebär detta?
Vi har skapat utmaningar till dig som alla grundar sig i att din träning ska bli av, men allra helst roligare. Ett forum att dela med sig av sina framsteg och ta del av andras, och få ta del av den viktiga gemenskapen vi värnar så mycket om. Och hur tränar egentligen Charlotte? Eller Jonas? Eller Gunvor? Låt oss ta reda på det 😃

Varje vecka kommer ge ett visst antal poäng för träningspass eller extrautmaningar. Maxantalet nås på veckobasis vid:

Tränar du 5 pass så innebär det inte mer poäng. Det går inte heller ersätta rörlighetspasset med ett annat pass (vi vet att du behöver köra de där stretcherna… )

Efter månadens slut så ser vi vem som har flest poäng, och vid fallet om lika kommer vi avgöra detta via en hederlig extrautmaning.

ALLA poänggivande pass behöver publiceras i vår grupp på Facebook samma dag som de utförs. Gruppen heter ”EL Open Gym” (sök åt den så lägger vi till dig). Varje dag har ett inlägg som redan är skapat av Energilyftet med dagens datum, och i det inläggets kommentarfält publiceras alla genomförda pass den dagen.

Vad behöver jag publicera?
Det är helt upp till dig. Om ni vill sprida glädje med en kort filmsnutt, publicera den bästa flexbilden eller skriva en kort kommentar så är det helt i dina händer. Det kan vara kul att se vad alla andra utför och få inspiration om vad som går göra, så skriv gärna ert upplägg. Men det viktigaste är att det kommer en kommentar från dig!

Så utför din träning vart du än önskar och med vad du än önskar, publicera i gruppen under dagens inlägg samma dag och var med i kampen om den hedervärda titeln. Oavsett om du tränar 1-2 pass per vecka och inte leder i fältet så vill vi se allt du utför och dela träningsgemenskapen med dig under hela månaden. Så för en del kanske det blir en utmärkt träningsdagbok, och dina kommentarer skänker glädjen vidare till andra!

Definition av träningspass:

Minst 30 minuter av någon aktivitet som antingen utvecklar din styrka eller din kondition. En promenad i sig är inte träning såvida den inte utförs på ett sånt sätt att den utmanar ditt hjärta och dina lungor en aning, vilket kan tillgodoräknas ifall det är en powerwalk, brant terräng eller ifall ansträngningen i sig ger din kropp en utmaning.
Sedan är det upp till dig att avgöra. En ridtur med hästen kan säkert göras i träningssyfte (spekulationer från en lekman), en match padeltennis, en cykelrunda i skogen eller ett pass på Energilyftet är exempel på andra poänggivande aktiviteter. Maximalt ett träningspass per dag kan tillgodogöras som poäng (och högst 3 varje vecka).
Vi kommer publicera lite pass från vår tidigare inspelade sommarträning ifall ni vill utföra träning i samma stil som våra ”Dagens pass” från hemmet.

Definition av rörlighetspass:
Minst 20 minuter av stretching, foamrolling, yoga eller liknande aktivitet som utförs i syfte att förbättra din kropps rörlighet. Det kan utföras före eller efter ett annat träningspass eller utföras separat. Så en dag i veckan kan ge poäng både från ett träningspass och ett stretchpass.

Så vänta inte med att söka åt Facebook-gruppen och gör er redo, för på lördag är det första dagen! Denna helg kan ge totalt 1 poäng (lör-sön) från 1 träningspass enligt definitionen ovan. Sedan på måndag är det som beskrivet 3 träningspass + 1 rörlighetspass och kanske en och annan bonusutmaning.
Vi är medvetna om att alla kanske inte har Facebook, men det går säkert lösa via kreativitet och publicera från annan familjemedlems konto eller be en träningskompis tagga dig.

Om du vill starta och avsluta perioden med vägning på bioimpedansvåg (fettprocent, muskelmassa, biologisk ålder mm) så kan ni göra det till en kostnad om 150:-. Maila mig i så fall så bokar vi in det.

Låt oss göra träning sådär riktigt roligt igen! Häng med från start 😃